Au pair
Home > Au pair worden > Au Pair Amerika

 > Prijs en voorwaarden


Prijs en voorwaarden:

€ 95 Au Pair Standaard programma of Au Pair ExtraOrdinaire
€ 195 Educare

   

Inbegrepen bij de prijs:

  • Selectie van een gastgezin
  • Retourvlucht van en naar New York
  • 4 dagen training vlakbij New York (inclusief hotel)
  • Reis van New York naar gastgezin
  • Onderdak en maaltijden bij het gastgezin
  • Zakgeld (zie verdiensten)
  • 3 Lesuren (EduCare 6 lesuren) per week op een Amerikaans college
  • Cursusbijdrage (zie verdiensten)
  • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
  • Hulp bij het verkrijgen van het J-1 visum
  • Begeleiding van een Community Counsellor bij jou in de buurt
  • Nieuwsbrief en au pair meetings
  • Partnerorganisatie in Amerika waar je terecht kunt voor vragen
  • Gratis noodnummer ter plaatse (24 uur per dag)
  • Certificaat na terugkomst

 
Niet inbegrepen:

  • Reserveringskosten (€ 40)
  • Terugreis van gastgezin naar vliegveld
  • *Plaatsings/administratiekosten
  • Visumkosten (± € 140)
  • NYC tour (optioneel) US$ 70
  • Verklaring omtrent gedrag
  • Reiskosten interview
  • Persoonlijke kosten voor excursies e.d.

*Let op: Nadat je geplaatst bent betaal je eenmalig € 300 plaatsings/administratiekosten voor het standaard Au Pair of het Au Pair ExtraOrdinaire programma. Voor het EduCare programma zijn de kosten € 900. Bij dit bedrag is inbegrepen de verzekerings- en administratiekosten + luchthaventoeslagen (heen én terugreis). Dit bedrag maak je rechtstreeks over aan onze partnerorganisatie.

Verdiensten:

Je krijgt behalve kost en inwoning ook zakgeld van jouw gastgezin. Het bedrag hangt af van je functie. Zakgeldbedragen per week:

Au Pair:  US$ 195,75
EduCare: US$ 146,81
Au Pair ExtraOrdinaire: US$ 250

Verder krijg je een cursusbijdrage tot maximaal US$ 500 (EduCare US$ 1000). Voor dat geld kun je een cursus naar keuze gaan volgen. Bijvoorbeeld marketing, acteerlessen of een taalcursus.

 

 

Voorwaarden


au pair in amerika carla van dijk walk of fame.jpgLeeftijd
18 t/m 26 jaar.

Let op: Aanmelden kan al vanaf 17 jaar. Je kunt echter je visum pas aanvragen en echt vertrekken naar de USA wanneer je daadwerkelijk 18 bent geworden.

Taal
Voldoende kennis van het Engels. Na boeking vindt er een interview bij ons op kantoor plaats, dat deels in het Engels zal zijn!

Ervaring
Minimaal 200 uur oppaservaring (de laatste 3 jaar opgedaan) en/of 200 uur ervaring opgedaan tijdens relevante stages (bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf).

Heb je één ervaring waarbij je 200 uur of meer hebt gemaakt de afgelopen 3 jaar, dan is 1 referentie van een oppaservaring/andere werkervaring met kinderen voldoende (deze mag dan niet van familie zijn). Daarnaast hebben we dan nog wel 2 karakter referenties nodig (ingevuld door bijvoorbeeld een leraar, collega, studiegenootje, enz.)

Periode
Minimaal 12 maanden (eventueel 13e maand vrij reizen). Korter is helaas niet mogelijk! Families kiezen bewust voor een au pair die langer kan blijven, zodat zijzelf en de kinderen niet voortdurend hoeven te wennen aan een nieuwe au pair. Verlenging met 6, 9 of 12 maanden is wél mogelijk (onder voorwaarden).

Wanneer
Je kunt het hele jaar beginnen. Gemiddeld zijn er twee tot drie vluchtdata per maand (meestal op maandag).

Boeken

Boeken
OP zijn vroegst kun je je 6 maanden voor je gewenste vertrekdatum naar Amerika aanmelden voor het programma. We raden je aan om na aanmelding direct aan de slag te gaan met je dossier. De procedure is vrij uitvoerig, dus je hebt deze tijd écht nodig voor het (laten) invullen van alle formulieren, enz.

Je eerder aanmelden voor het programma kan helaas niet. Gezinnen willen een recent aangemaakt dossier in kunnen kijken en niet eentje die al verouderd is. APIA geeft aan dat meiden over het algemeen binnen 2 - 4 maanden wel een match hebben met een gezin. Maar dit valt vooraf niet te voorspellen, dus wees hierin flexibel!

Zorg er in ieder geval dus voor dat je dossier ongeveer 2/3 maanden na boeking helemaal compleet is en je hier zo snel mogelijk op interview komt of op interview bent geweest. Kort daarna kunnen we je dossier door gaan sturen naar APIA. Zij zullen je dossier na gaan kijken en daarna komt je dossier online te staan en kunnen gezinnen het inkijken en contact met je opnemen. Hoe eerder je dossier online kan komen te staan, hoe langer jij natuurlijk de tijd hebt om te matchen met een leuk gezin!

Overig

  • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
  • Je hebt een middelbare school diploma.
  • Je hebt een rijbewijs (EduCare minimaal 6 maanden geleden gehaald).
  • Je rookt niet.
  • Er zijn helaas geen plaatsingskansen voor jongens.
  • Er wordt een medische verklaring en een verklaring omtrent het gedrag gevraagd.
  • Na aanmelding vindt op ons kantoor een interview plaats. Hier bespreken we je ervaring en andere belangrijke zaken, doe je een psychologische test en bereiden we je voor op je verblijf. 

LET OP: Ben je onder behandeling bij een psycholoog of ben je vrij recent nog onder behandeling van een psycholoog geweest (met of zonder gebruik van medicijnen), neem dan direct contact op met Yvette Teeselink (coördinator). Het kan namelijk zo zijn dit je aanmelding en/of vertrek kan vertragen.

logo_au_pair_in_amerika