Au pair
Home > Au pair worden > Au Pair Amerika

 > Visum


Visum

 

au pair amerikaOm als au pair in Amerika te mogen werken heb je een J-1 Exchange Visitor visum nodig. De voorwaarden voor dit visum zijn heel strict. Zo kom je alleen in aanmerking wanneer je au pair wordt via een bureau dat samenwerkt met een erkend, geregistreerd au pair bureau in de Verenigde Staten. Voor Activity International is dit Au Pair in America. Wanneer we een gastgezin voor je gevonden hebben krijg je van ons de benodigde formulieren voor de visumaanvraag, met een uitgebreide handleiding.


Legaal?
Het is belangrijk dat je au pair wordt via een legaal uitwisselingsprogramma, zoals dat van Activity International. Wanneer je reageert op een contactadvertentie (bijvoorbeeld op internet) kun je géén geldig visum krijgen! Dit betekent dat je de kans loopt meteen teruggestuurd te worden en jarenlang niet meer in de Verenigde Staten te mogen komen. Als je toch zelf een familie gevonden hebt, kunnen jij en je gastfamilie zich wel alsnog aanmelden bij een erkend bureau. Dit noemen we een 'prematch': je hebt zelf al een familie gevonden maar schakelt toch een bureau in voor je visum. Dit moet dan wel minimaal 3 maanden voor vertrek.


Andere voordelen
Legaal als au pair naar Amerika gaan heeft ook allerlei andere voordelen. Alle gastgezinnen zijn bijvoorbeeld geïnterviewd en gescreend, en als het toch niet klikt kun je eventueel herplaatst worden in een ander gastgezin. Ook kun je altijd een beroep doen op het bureau ter plaatse, meedoen aan cluster meetings met andere au pairs en gebruikmaken van de speciale training na aankomst. Zo ontmoet je ook meteen andere au pairs!