Au pair
Home > Au pair worden

 > Au Pair Australie


Au pair programma in Australië


Hoe leuk is het om een aantal maanden bij een gastgezin in een ander land te wonen en in het dagelijkse leven mee te draaien. In Australië bijvoorbeeld! Via Activity International kun je au pair worden in een Australisch gastgezin. Dichterbij het échte Australische leven kom je haast niet. Je maakt het alledaagse familieleven mee, maar je ziet ook nog eens de highlights van Australië in je vrije tijd. En na een half jaar? Gewoon je rugzak pakken (als je dat wilt) en verder reizen/werken in dit fantastische land! What a liftetime experience!

 

Au Pair Down Under

au pair in australie tjarda jansenIedereen die tussen de 18 en 30 jaar is en die zo'n 200 uur ervaring met kinderen heeft kan in principe au pair worden. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Het belangrijkste is dat je werken met kinderen heel erg leuk vindt en bereid bent om minimaal een half jaar bij een Australisch gastgezin te wonen. Je bent benieuwd hoe het is om de Australian laidback way of living te ervaren en staat open voor nieuwe inzichten. Je hebt een rijbewijs en ook rijervaring. Je bent uiteraard niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken en gemiddeld zo'n 30 uur per week voor de kids te zorgen. Je hebt gewoon zin om een hele bijzondere Australische ervaring aan te gaan! 


Het grappige is dat veel au pairs met een andere reden aan dit avontuur beginnen. De één wil graag zekerheid hebben om een aantal maanden onderdak te hebben in Australië om daarna klaar te zijn voor een aantal maanden backpacken. De ander wil graag zijn/haar Engelse vaardigheden verbeteren en dat kan natuurlijk het best als je 24/7 in een Engelstalig gezin meedraait. Andere au pairs willen graag ervaring opdoen omdat ze na terugkomst een baan in de kinderopvang ambiëren en zo'n au pair-ervaring staat dan natuurlijk prima op je CV. Weer anderen gaan gewoon voor de superleuke ervaring...Wat je reden ook is, au pair worden in Australië worden geeft je een je rugzak vol ervaringen. En die neemt niemand je ooit meer af!

 

Wat doet een au pair eigenlijk?

Als au pair ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen van je gastgezin. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, helpt met aankleden, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze, stopt ze in bed, leest verhaaltjes voor, haalt en brengt ze naar sportclubs of naar speelafspraakjes, maakt huiswerk met ze of start een Yathzee-competitie met ze. Af en toe doe je eens een afwasje, ruim je de tafel af, kook je eens lekker Hollandse pot of gooi je een was in de wasmachine. Dat hoort erbij want je bent uiteindelijk ook gewoon onderdeel van het gezin. Maar het is niet de bedoeling dat je het hele huishouden gaat runnen. De focus ligt bij het au pair-zijn op de verzorging van de kinderen.

Je werkt maximaal 45 uur per week maar vaak is dat minder. Het schema van de week spreek je met je gastgezin van tevoren af. Je bent anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij.

 

Ervaring is nodig!

au pair in australie au pairs met kids.jpgDe meeste au pairs hebben vaak opgepast op de kinderen uit de buurt of op kinderen van familie of vrienden. Sommige au pairs hebben zelfs professionele ervaring, hebben Summercamp-ervaringen of een opleiding die met kinderopvang/zorg voor kinderen te maken heeft. De hoogte van je verdiensten (zakgeld) heeft met jouw ervaring te maken: hoe meer ervaring, hoe meer zakgeld. Hieronder kun je de verschillen zien.

Au Pair in Australia
Val je in deze categorie dan heb je minimaal 200 uur (aantoonbare) ervaring met kinderen van 3 jaar en ouder. In de meeste gevallen is dit oppaservaring maar dat kan ook een stage in een kinderopvang zijn of een leuke Summercamp ervaring in Amerika!


Au Pair in Australia Plus
Au pairs uit deze categorie hebben ook minimaal 200 uur (aantoonbare) ervaring met kinderen maar daarvan is 100 uur met kinderen onder de 3 jaar. Ook hier geldt weer dat dat meestal oppaservaring is maar stages in de kinderzorg tellen uiteraard ook mee. Als je in deze categorie past, ben je ook bereid om voor baby's en peuters te zorgen.

Au Pair Platinum
Au Pairs die hieronder vallen hebben minstens 2 jaar (aantoonbare) professionele ervaring met kinderen of hebben een diploma van een opleiding die met kinderopvang/zorg voor kinderen te maken heeft.

 

  25 - 35 uur per week          36 - 45 uur per week
Au Pair AUS$ 240       AUS$ 290
Au Pair Plus AUS$ 240       AUS$ 290
Au Pair Platinum AUS$ 270       AUS$ 360

 
Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 500 bij.

 

Nice to meet you host family!

au pair in australie tjarda jansenEr bestaat natuurlijk niet een kant-en-klaar plaatje van een typisch Australisch gastgezin. Zo divers als het land is, zo divers zijn de gezinnen ook. Ze verschillen in achtergrond, in samenstelling van gezin, in inkomen, in vrijetijdsbesteding, in lengte, breedte, hoogte, huidskleur ... maar ze hebben één ding gemeen: ze hebben wel allemaal kinderen - of er is er eentje op komst. En ze zijn zorgvuldig geselecteerd door onze betrouwbare partnerorganisatie in Australië. Je weet dus zeker dat je in een gezin terechtkomt dat officieel is 'goedgekeurd' en waarvan je weet dat zij een contract hebben ondertekend met daarin de regels en voorwaarden waar zij zich aan dienen te houden! Wel zo'n prettig idee, toch?

De meeste gezinnen wonen in Sydney (wat een toffe stad is dat toch) maar er wonen ook gezinnen in andere steden, in landelijk gelegen dorpen of zelfs in de 'outback'. Onze partnerorganisatie classificeert de gezinnen als: city, rural en outback. Als een gezin in de outback woont, dan is de dichtsbijzijnde stad om een boodschapje te doen minstens 50 kilometer verderop. Het is maar even dat je dat weet....

Verder is het gezin onder andere verplicht om je een behoorlijke kamer te geven, je van maaltijden te voorzien, je wekelijks zakgeld te geven (en de bonus na 6 maanden), je vrije dagen te geven (1,5 per week) en - belangrijk - jou als tijdelijk maar volwaardig lid van het gezin te behandelen. Blijf je 9 maanden dan krijg je ook nog een week extra vrij en blijf je 12 maanden dan krijg je 2 weken extra vrij!

 

Backpacken en werken nadat je au pair bent geweest?

Met het Working Holiday visum mag je 12 maanden in Australië blijven. Als je 6 of 9 maanden in Australië gaat werken als Au Pair mag je na afloop dus nog eens een paar maanden blijven. Wie wil dat nou niet! Je zou gedurende deze maanden kunnen gaan backpacken; gaan werken en reizen. Tijdens deze periode kun je gebruik maken van de 'Employment Services' van onze partnerorganisatie AIFS. Zo kunnen zij je CV nakijken, sollicatie advies geven, je mag gebruik maken van een 'job offer' en van nog vele andere services. Ook hierbij helpen ze je graag op weg! Van fruitplukken tot werken in de horeca, het mag allemaal op een Working Holiday visum!

 

Filmpje van onze contactorganisatie AIFS
 

 

 Au Pair in Australië | Stap voor stap | Prijzen en voorwaarden