Au pair
Home > Au pair worden > Au Pair Australie

 > Stap voor stap


Au Pair in Australië - Stap voor stap


Het is best een beetje veel geregel voordat je als au pair naar Australië kunt vertrekken. Maar natuurlijk helpen we zo goed als mogelijk met de voorbereiding en dan komt het allemaal wel goed. Hieronder vind je een overzicht wat er allemaal bij komt kijken. Op weg naar Australië, stap voor stap!


* Na boeking moet je aan de slag!
Nadat je bij ons geboekt hebt, krijg je een pakket thuisgestuurd en zul je aan de slag moeten. Je zult een aantal formulieren moet invullen maar ook referenties moeten regelen, een doktersverklaring en een Verklaring omtrent Gedrag moeten aanvragen, foto's bijvoegen etc. In het pakket staat precies wat je moet doen. Pas als je alles hebt ingevuld en alle benodigde documenten hebt verzameld, stuur je het gehele pakket naar ons terug.  


* Interview op ons kantoor in Enschede
Nadat we je pakket hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een interview op ons kantoor in Enschede (of elders in het land als dat beter uitkomt). Onze partnerorganisatie in Sydney hecht veel waarde aan een goede screening van au pairs dat wij (en zij) een goede en betrouwbare indruk van de au pair krijgen. Vandaar dat persoonlijke interview, face-to-face! Zo doen we dat eigenlijk ook al jaren met het Au Pair in Amerika programma en daar staan we ook helemaal achter. Het interview zal deels in het Engels plaatsvinden en zal in totaal zo'n 1.5 uur duren.


* Doorsturen van jouw dossier naar Sydney
Op basis van jouw ingeleverde dossier met alle documenetn, foto's, motivatie en dergelijk én het interviewrapport zullen we bekijken of je een geschikte kandidaat bent om au pair te worden (en in verreweg de meeste gevallen is dat ook zo!). Als alles oké is, sturen we jouw dossier door naar onze partnerorganisatie in Sydney. Zij zullen op basis van jouw ervaringen en wensen op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.


* G'day, Australia is calling!
Oeiiii, spannend want het wachten op een leuk gastgezin is begonnen! Wanneer onze partnerorganisatie een geschikt gastgezin heeft gevonden die het leuk vindt om jou uit te nodigen als au pair, dan krijgen wij hun familieprofiel doorgestuurd. We nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op om het met je door te spreken. Maar misschien dat het gezin niet kon wachten en jou al gelijk gebeld heeft. Is dat wat, heb je ineens een Australisch gezin aan de telefoon hangen! Natuurlijk had je al een heleboel vragen op papier gezet die je aan hen wilde stellen....Als beide partijen akkoord zijn, is de plaatsing rond! Yahoooo, Down Under here you come!


* Alles regelen, inpakken en wegwezen!
Na plaatsing kun je alles gaan regelen (eventuele inentingen, reisverzekering, vliegticket etc) en daar zullen we je uiteraard zo veel mogelijk bij helpen ....maar je koffer inpakken en je het regelen van je afscheidsparty zul je toch écht zelf moeten doen!


* Na aankomst: Arrival Pakket en Oriëntatiemeeting
Na een lange vlucht kom je redelijk gebroken aan in Sydney, daar kun je redelijk zeker van zijn. En dan heb je ook nog dat fijne tijdsverschil van een uurtje of 10. Reken maar dat je een jetlag krijgt! Gelukkig hebben we de eerste opvang voor je in Sydney geregeld! Dat betekent dat iemand van onze partnerorganisatie je komt ophalen van de luchthaven en je naar een goed hostel brengt. Daar kun je een beetje wennen aan het tijdsverschil en bijkomen van je lange reis. Er worden 3 overnachtingen (met ontbijt) voor je geboekt in het hostel zodat je ook nog de kans krijgt om de fantastische stad Sydney een beetje te leren kennen. Daarnaast krijg je een Sim card en een boekje met allerlei leuke kortingen. Je dient aan te komen op een dinsdag, op woensdag heb je een dagje voor jezelf (kun je meedoen met een "walking tour" geregeld door het hostel), op donderdag en vrijdag heb je een oriëntatie en vrijdag aan het eind van de middag ga je naar ja gastgezin.

Tijdens de oriëntatiemeeting word je voorbereid op het leven in een Australisch gastgezin. Er wordt verteld over de culturele verschillen en je krijgt tips om jezelf aan te passen aan het Australische leven. Daarnaast leer je het een en ander over de ontwikkeling en het gedrag van  kinderen en leer je hoe je daar een op een goede en verantwoorde manier mee om kunt gaan. Ook wordt er uitgelegd wat er van jou als au pair verwacht mag worden, wat jij van je gastgezin mag verwachten en wie je kunt bellen in het geval je vragen of problemen hebt. Een hele leerzame bijeenkomst waar je zeker wat aan zult hebben!


* Partnerorganisatie AIFS
In Australië werken we samen met een hele betrouwbare partnerorganisatie. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van (au pair) uitwisselingen. Zij nemen de begeleiding van ons over op het moment dat jij in het vliegtuig stapt. En bij hen kun je terecht als je vragen hebt over alles wat te maken heeft met jouw au pair verblijf. Je kunt ook bij hen terecht als je onverhoopt problemen met je gastgezin hebt en niet weet hoe je dat aan moet pakken. Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen of mailen als je vragen hebt...maar houd rekening met het feit dat je aan de andere kant van de wereld zit!

 

Au Pair in Australië | Stap voor stap | Prijzen en voorwaarden